SpotlightDeHellingGIF


 

De Helling

SpotlichtRGIF 
     

gerard

Koninklijke onderscheiding.
Traditiegetrouw ontvangen de dag voor Koningsdag vele mensen een Koninklijke onderscheiding.
Ook een Hellinger viel deze eer te beurt.
Onze eigen Gerard Honkoop (boekbinden) ontving uit handen van burgermeester Marcouch van Arnhem de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Grote verbazing bij zijn vrouw Ans toen ook zij de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau kreeg opgespeld. Een mooie waardering voor hun bijzondere en belangeloze inzet voor de samenleving en het welzijn van anderen.

 
De Helling 1979-2019
In het kader van ons 40-jarig jubileum worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd.
Zo verzorgde Armeno Alberts voor de Historische Herberg Arnhem  op 12 april een presentatie over De Helling. De presentatie is hier te bekijken/beluisteren.

Voor de geplande Helling-quiz op 17 mei was weinig belangstelling. We hebben daarom besloten deze uit te stellen. Maar …. uitstel betekent geen afstel! De quiz gaat in het najaar in de herkansing.


Op 7 juni liet fotograaf/kunstenaar Peter van Hal ons kennismaken met zijn manier van fotograferen: de Wet Plate Collodion techniek. In het digitale tijdperk is deze vorm van fotografie naar de achtergrond geschoven.

Na de zomerstop staan de volgende activiteiten op stapel:
Op 26 september zal Armeno Alberts De Helling presenteren, tijdens een kunstcafé bijeenkomst, bij Rozet. Een selectie van werkstukken van onze deelnemers zal daar ook worden tentoongesteld.
Onze jaarlijkse open dag krijgt dit jaar een feestelijk tintje. Deze wordt gehouden op 2 november.

Heb je zelf een een suggestie voor een jubileumactiviteit, meld je dan bij Dorien van Gils.


Cursussenglastulpen 800x721
De meeste cursussen zijn inmiddels afgerond. Vanaf week 36 starten onze nieuwe cursussen weer.
Heb je altijd al willen leren houtdraaien, lassen of metaaldraaien of wil je de fijne kneepjes van glas in lood of glasfusion leren of toch liever je eigen sieraden maken? Meld je dan aan! Alle informatie is het vinden op onze site: www.dehelling-arnhem.nl
Bij de meeste cursussen zijn nog plaatsen vrij; met uitzondering van de houtbewerkingscursussen, hiervoor hebben we wachtlijsten.

Maatschappelijke projecten.
Nieuws193 3
Fietsen
Bazar54, een winkel in de Lucaskerk van Elden, van AZC Elderhoeve, hebben 5 dames-, 1 heren- en 5 kinderfietsen ontvangen. Gerard Egging en Geert Vrielink hebben deze fietsen opgeknapt. De fietsen zijn bestemd voor AZC-bewoners, die in afwachting zijn van hun procedure.

Goede-gedachten-boom
Voor Het Fort, een vernieuwend initiatief op het gebied van armoedebestrijding onder kinderen, maken Mark Felkin en Eddy Melenhorst, een zogenaamde “goede-gedachten-boom”. De boom komt in buurthuis De Blokhut in wijk Broek te staan.

Kranshouders Airborne herdenking
Voor het comité Airborne herdenking Arnhem West maakt Bert Pas zes kranshouders. Deze zijn bestemd voor de Airborne herdenking en kranslegging op 20 september.
Nieuws193 4

Vlindertafel
Op landgoed Heuven te Rheden in de educatieve tuin van IVN Oost-Veluwezoom staat een vlindertafel.
Ons is gevraagd deze te restaureren. Echter …. de tafel is dermate vermolmd, dat restaureren niet meer mogelijk is. Frans Roosenboom en Herman van Santen maken daarom een heuse kloon. Zo kan hij weer vele jaren mee.

IKC-RijnIJssel
Nieuws193 6Donderdag 6 juni ontvingen 15 IKC-jongeren van het ROC RijnIJssel hun certificaat Algemene Techniek. Gedurende een half jaar leerden de jongeren de basiskennis van o.a. timmeren, fietsreparatie, elektra en puntlassen. Dit alles onder begeleiding van Alexander Lienhart, René Kohler, Johan Gorissen, Hans Winnemuller van De Helling en Arjen (niet op de foto) en Gerard van ROC RijnIJssel.


Mededelingen
Deelnemersbijeenkomst en afsluitende zomerborrel
Vrijdag 28 juni van 12:30 tot 13:45 uur houden we onze jaarlijkse deelnemersbijeenkomst. Iedereen die lid is van De Helling wordt hierbij uitgenodigd.
Ons bestuur zal de toekomstige verbouwing van ons pand, i.v.m. asbest in het dak, toelichten. Iedereen mag op- en/of aanmerkingen op het reilen en zeilen bij De Helling ter tafel brengen, nieuwe ideeën opperen, zich opbouwend kritisch uiten, of complimenten uitdelen. Omstreeks 14:00 uur is iedereen welkom, ook niet leden, voor een gezellige en inspirerende afsluiting van de 1ste helft van het jaar met een hapje en drankje.

Zomerstop
De Helling is in de maanden juli en augustus voor cursussen, groepen en vrije inloop gesloten. Vanaf maandag 2 september zijn we weer open.

Zomerwerkzaamheden
Tijdens de zomerstop worden op de dinsdagen en donderdagen van 09:00 tot 16:30 uur in de maanden juli en augustus herstel- en reparatiewerkzaamheden verricht, ruimten opgeknapt en wordt er schoongemaakt. Hiervoor zijn vele vrijwilligers (maar ook niet-vrijwilligers zijn welkom) nodig. De “kluslijst” hangt in de doorgang van de kantine naar de hal. Geef hierop aan welke klus je wel of juist niet wilt doen. Op deze manier kunnen de werkzaamheden worden ingepland. Op vrijdag 30 augustus sluiten we deze klusperiode, samen met alle klussers, gezellig af. De Helling zorgt voor eten en drinken.

Reminder
In de vorige nieuwsbrief bood Dorien van Gils aan geïnteresseerden de werking van onze leerstikmachine uit te leggen / er mee leren werken. Misschien maak je binnenkort dan je eigen tas. Maak een afspraak met Dorien (06-24285120) als je interesse hebt.

Voor nu … iedereen alvast een hele fijne vakantie gewenst!