SpotlightDeHellingGIF


 

De Helling

SpotlichtRGIF 
     

Beste Hellingers,

In het kader van ons 40 jarig bestaan zijn we de afgelopen maanden zichtbaar geweest tijdens een aantal “Arnhemse” activiteiten.

  • Op 14 september hebben René Kohler en Dorien van Gils, namens De Helling, acte de présence gegeven tijdens de manifestatie Arnhem Trolleystad in de busremise aan de Westervoortsedijk.
    Rozet
  • Op 26 september verzorgde Armeno Alberts een lezing over De Helling tijdens het Kunst café in Rozet.
  • Op 28 september mochten we ons presenteren tijdens de jaarlijkse kunstmarkt in Rozet. Hiervoor hadden we een tentoonstelling ingericht met een selectie van onze activiteiten en werkstukken.

Terugblik open dag 2019
Opendag19aOnze open dag op 2 november had dit jaar in verband met ons jubileum een extra feestelijk tintje. Onze eigen vrijwilligers verzorgde allerlei demonstraties en [mini]workshops. Over belangstelling hadden we niet te klagen: ruim 350 mensen kwamen een kijkje nemen bij De Helling. Vol bewondering Opendag19bwaren de bezoekers over de creaties van meester glasblazer Henk van Amerongen. Ook de workshop cajons bespelen met Sam Soekhram had niet te klagen over belangstelling. Rein Jansen vertoonde de kunst van het houtdraaien en liet Jeanne Groothuizen haar scrapbook creaties zien. Ook de kinderen konden op meerdere plaatsen creatief aan de slag. Zo rond het middaguur maOpendag19cakten de wethouders Hans de Vroome en Ronald van der Zee van de gemeente Arnhem hun opwachting. Zij werden rondgeleid en geïnformeerd door Armeno Alberts. Zij kregen het fotoboek “gerealiseerde maatschappelijke projecten door De Helling in 2018” overhandigd. Jan Prins, ooit zelf werkzaam bij de ASM en zoon van één van de laatste directeuren van de ASM, kwam halverwege de middag de boel muzikaal opluisteren. Jan Prins, beter bekend als de Arnhemse bluesman.

Verwendag voor vaders
Nieuwsbrief195aEens per jaar organiseert Clarisse Chaillet een heuse ‘verwen dag’ voor vaders, die als mantelzorgers volop in de weer zijn voor hun gehandicapte kinderen. Dit jaar was de Helling gevraagd om een “verwen workshop” te organiseren.
Zaterdag 26 oktoberwerkten 15 vaders, verdeeld in drie groepen, onder begeleiding van Alexander Lienhart, Mark Felkin en Johan Gorissen een hele ochtend aan een aantal werkstukken. Er werden insectenhotels, vogelhuisjes en statieven gemaakt. De gevorderden onder de vaders mochten zich buigen over een doosje met een heuse zwaluwstaart verbinding.

Maatschappelijke projecten
Al vanaf de oprichting in 1979 verrichten vrijwilligers van De Helling allerlei werkzaamheden voor de Arnhemse gemeenschap. Van de gerealiseerde projecten in 2018 hebben we een fotoboek gemaakt. Deze is tijdens de open dag overhandigd aan de Arnhemse wethouders. Het boek ligt ter inzage in het kantoor bij Frans Putman. Je kunt dit boek bestellen bij ons voor  €50,-. Ook kun je online een kijkje nemen: 
https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken/13662e7d-6c6d-48d3-a273-4adbf836cbc0?utm_campaign=CRM_SML_EML_T34404&utm_medium=E-mail&utm_source=Service-Mail&crm_segment=all&utm_content=&id=

Nieuwsbrief195bIn 2019 hebben we wederom vele projecten kunnen realiseren. In eerder nieuwsbrieven kon je al lezen over de Yellow Submarine, het fietsenproject voor Bazar, de verrijdbare meubelen voor de Arnhemse Stadskeuken, een Wensboom voor het Dorenweerd college, Sjoelstenen voor Pleyade, De ingebonden kwartaalbladen van de Historische Kring Westervoort, Kranshouders voor de Airborne herdenking, en niet te vergeten de talloze naaimachines voor Afrika. Aan een aantal projecten wordt nog volop gewerkt, zoals de glas-in-lood ramen voor het Coehoornpark, een schoen aantrek plankje voor bewoners van het Dorp en de reconstructie van een vlindertafel voor het IVN. 
Ook liggen er alweer nieuwe aanvragen op de plank zoals een schoolbord voor het buurthuis ’t Huuske in Lombok en houten “adaptors” voor een “experience room” van Zorg & Recreatie. 

Even voorstellen:
Fietsenwerkplaats:
Onze fietsenmaker Geert Vrielink heeft recent versterking gekregen. Vanaf heden kun je op maandag en woensdag onze nieuwe fietsenmaker, Stan Coldewijn tegenkomen. 
Keramiek afdeling:
Met ingang van januari 2020 wordt er op dinsdagmiddag een cursus keramiek gegeven door Henrike van der Werf, momenteel deelnemer van de keramiekgroep op vrijdag. Henrike vd W
“Naast mijn nogal drukke baan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn en lekker met m’n handen in de klei te zitten. Dit doe ik al jaren. Eerst heb ik zo’n tien jaar bij een bevlogen professionele pottenbakster de veelzijdigheid van keramiek geleerd in Nijmegen. Ondertussen woon ik in Arnhem en heb ik De Helling ontdekt. Ontzettend fijn om een dagdeel in de week met mijn hobby bezig te kunnen zijn in een heerlijke omgeving met creatieve mensen waar ik ook weer veel van leer. Vanaf januari mag ik mijn kennis overdragen aan creatieve mensen en start de beginners keramiekcursus. Daar heb  ik erg veel zin in. Ik woon sinds twee jaar in Arnhem met man, zoon en twee katten. Geboren in Nijmegen en werkzaam tussen Arnhem en Nijmegen in ons makelaarskantoor dat ik samen met mijn man run.”

Mededelingen

  • De Kerstpakketten voor docenten, groepsleiders en vrijwilligers kunnen vanaf 11 december worden afgehaald bij Frans Putman.
  • Donderdag 19 decemberis onze eindejaar opruim/schoonmaakdag. 

  • Vanaf 13.00 uur kan er niet meer gewerkt worden. Aan iedereen het verzoek zijn/haar spullen voorafgaand opgeruimd te hebben. We verwachten dat iedereen (vrijwilligers en niet-vrijwilligers) helpt met de grote schoonmaak. Geef je s.v.p. op bij Frans Putman, zodat alle klusjes efficiënt verdeeld kunnen worden.

  • Vrijdag 20 december sluiten we2019 af met onze traditionele kerstborrel. Iedereen is vanaf 14.00 uur van harte welkom om dit succesvolle jaar feestelijk af te sluiten met een hapje en een drankje.

  • De Helling is gesloten vanaf 21 december 2019 t/m 5 januari 2020. Op maandag 6 januari 2020 gaan we weer van start. Van maandag t/m donderdag ben je welkom tussen 08.30 – 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 – 13.00 uur.

De Helling wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een zeer voorspoedig en gelukkig nieuw jaar.

 Wenskaart195