glasinlood web

Wil je ook graag het oude ambacht van het glas in lood zetten leren?
In onze cursus krijg je uitleg over de te gebruiken gereedschappen en materialen. Daarnaast worden de basistechnieken: maatvoering, glas leren snijden, het zetten in lood, verwerken van staallood, het solderen en kitten aangeleerd.
De Helling verstrekt een basisgereedschapsset in bruikleen. Deze kun je desgewenst overkopen.

In de cursus worden drie werkstukken gemaakt om de basistechnieken te leren van waaruit iedereen zelfstandig verder kan werken.
Werkstuk 1: het maken van een glas in lood raam van 9 ruitjes van 3 x 3 stukken helder glas in vierkantjes gesneden. De benodigde materialen  krijg je van De Helling.
Werkstuk 2: het maken van een werkstuk van helder én gekleurd glas in rechte en schuine lijnen. De benodigde materialen komen voor eigen rekening. De Helling kan het materiaal tegen kostprijs leveren, maar je mag het ook zelf meebrengen.
Werkstuk 3: het maken van een werkstuk met gebogen lijnen. Indien je een eigen ontwerp wilt uitwerken, wel eerst met de docent overleggen of  het voor deze cursus wel geschikt is. De benodigde materialen komen voor eigen rekening. De Helling kan het materiaal tegen kostprijs leveren,  maar je mag het ook zelf meebrengen.

Wees je ervan bewust dat je werkt met lood, een milieu onvriendelijke stof. Het is zaak je handen steeds goed te wassen na het werken met lood.

Cursusduur                    :        13 lessen

Startdatum                    :        10 september 2024 (reeds volgeboekt)  

Wanneer                        :        dinsdagmorgen

Tijdstip                          :        09:00 – 12:30 uur

Onder leiding van        :        Richard Hoedemaker

Kosten                          :        €  275,--
                                                Ben je nieuw bij De Helling, dan betaal je bovendien eenmalig €10,- inschrijfgeld.

Zelf aanschaffen        :        metalen liniaal, dunschrijvende viltstift, kleine handhamer

Wil je een cursus Glas in lood volgen? Meld je hier aan.
Voor deze cursus hebben we een wachtlijst. Bij inschrijving plaatsen we je op de wachtlijst. Zodra er plaats is nemen wij contact met je op.