houtcursuswebDe Helling is een vrijwilligersorganisatie. Ruim honderd mensen zetten zich in om de werkplaatsen draaiende te houden als docent, werkplaatsmeester, projectmedewerker, financieel en administratief medewerker en gastvrouw of -heer. Een deel van de vrijwilligers werkt mee aan de grote en kleinere projecten die we voor maatschappelijke organisaties uitvoeren. Een ander deel doet kortlopende klussen zoals het organiseren van de jaarlijkse Open Dag, de Kerst- en zomerborrel of helpt mee met het onderhoud en schoonmaken van de werkplaatsen en machines. Vrijwilligers krijgen 50% korting op hun groepsdeelname of vrije inloop.

De taken, verantwoordelijkheden,rechten en plichten voor vrijwilligerswerk zijn vastgelegd in een functieomschrijving. Voor je vrijwilligerswerk ben je verzekerd via de Gemeente Arnhem. Bij De Helling kun je meepraten en meedenken over de inhoud van het vrijwilligerswerk.

De Helling is verantwoordelijk voor het deugdelijk onderhoud en de veiligheid van de machines. Bij eventuele geschillen kun je een beroep doen op de klachtenprocedure.